W Pałacu Schoena podróż przez żydowską kulturę kulinarną. Połączenie przyjemności z pożytecznym, czyli prelekcja i degustacja tradycyjnych potraw.
Prelekcję podczas „Koszernie nie tylko od święta: dokładka” poprowadzi Adam Szydłowski związany z Foundation of Rutka Laskier. Opowie, czym tak właściwie jest żydowska kuchnia koszerna oraz przedstawi, jakie potrawy podaje się podczas szabasu. Wyjaśni, co kryje się za słowami „cymes” i „hamantasze”.
Rozmowy połączone są z degustacją potraw, dzięki której można odkryć smaki i tajemnicę kuchni koszernej. Takie spotkanie to dobra okazja do zgłębienia tajników żydowskiego jedzenia i kultury (nie tylko) kulinarnej.
Zapisz się !
Bądź na bieżąco
Bądź ultra_
Nie przegap najnowszych wydarzeń w regionie. Trzymaj rękę na pulsie.
Zapisując się wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez Administratora Danych Osobowych Ultramaryna s.c. w celu realizacji usługi newsletter. Zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Przeczytaj naszą politykę prywatności.